Lcm Exams
London College of Music
Γιατί να δώσω εξετάσεις
Οδηγός Σπουδών
(Syllabus Introduction)
Επίδοση πτυχίων &
Ενημέρωση υποψηφίων
Αξιολόγηση
Εξέταστρα
Πιστοποιημένα Εξεταστικά Κέντρα
Χρήσιμες Πληροφορίες
Ημερομηνίες εξετάσεων
Registry of Guitar Tutors
Γενικές Πληροφορίες
Υποστηρικτές του RGT
Επικύρωση Ofqual-QCF-UCAS points
Γίνετε μέλη του RGT
Βρείτε Tutors στην Ελλάδα
Συχνές Ερωτήσεις
Βαθμολογηθείτε

Downloads
Εξετάσεις:
Ηλεκτρική Κιθάρα
Ηλεκτρικό Μπάσο
Popular Music Theory
Ακουστική Κιθάρα
Rock Κιθάρα
Γιουκαλίλι
Κλασσική Κιθάρα

Συχνες ερωτησεις

Η Εταιρία μας έχει διαπιστώσει ότι προκύπτουν συχνά κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις. Στη σελίδα αυτή, έχουμε περιλάβει τις πιο συνήθεις για να σας βοηθήσουμε να λύσετε γρήγορα τις απορίες σας. Εάν έχετε περαιτέρω απορίες παρακαλώ επικοινωνήστε: info@lcmexams.gr

Μπορώ να χρησιμοποιήσω μια ακουστική κιθάρα για την εξέταση της ηλεκτρικής κιθάρας;
Ναι. Μπορείτε να παίξετε είτε με ακουστική είτε με ηλεκτρική κιθάρα. Για όσους επιθυμήσουν να εξεταστούν με ηλεκτρική κιθάρα, θα τους διατεθεί ενισχυτής.

Μπορώ να εισαχθώ κατευθείαν στο Επίπεδο 8;
Οι υποψήφιοι μπορούν να προσέρχονται σε οποιαδήποτε εξέταση χωρίς να έχουν λάβει μέρος προηγουμένως σε κάποια άλλη εξέταση. Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται να έχετε εξεταστεί στο Επίπεδο 1 για να εισαχθείτε Επίπεδο 2. Ωστόσο, σας συνιστούμε να εργάζεστε προοδευτικά μέσω όλων των εγχειριδίων για να είστε σίγουροι ότι έχετε αναπτύξει την τεχνική του παιξίματός σας με έναν δομημένο και καθαρό τρόπο.

Μπορώ να συμμετάσχω σε περισσότερες από μια εξετάσεις την ίδια εξεταστική περίοδο;
Ναι. Για παράδειγμα, μπορείτε να εξεταστείτε στο Επίπεδο 2 και μετά στο Επίπεδο 3 την ίδια μέρα.

Πρέπει να πάρω μαθήματα από έναν εγγεγραμμένο καθηγητή πριν συμμετάσχω στις εξετάσεις;
Όχι, μπορείτε να συμμετάσχετε ανεξάρτητα είτε έχετε κάποιον καθηγητή είτε όχι. Ωστόσο, η διδασκαλία από έναν έμπειρο καθηγητή θα αποδειχθεί αναμφισβήτητα χρήσιμη κατά την προετοιμασία για μια εξέταση.

Θα πρέπει να χρησιμοποιώ υποχρεωτικά τους δακτυλισμούς που προτείνονται στα εγχειρίδια εξέτασης;
Όχι. Τα εγχειρίδια προτείνουν τους δακτυλισμούς για τις κλίμακες, τα arpeggios και τις συγχορδίες περισσότερο για γενική καθοδήγηση. Εναλλακτικά συστήματα και αποτελεσματικοί δακτυλισμοί θα γίνονται επίσης αποδεκτοί.

Τι θα λάβω αν περάσω την εξέταση;
Εάν πάρετε βαθμό 65%, έχετε περάσει και θα σας απονεμηθεί ένα επίσημο πιστοποιητικό από το London College of Music για το αντίστοιχο επίπεδο. Πρόκειται για το ίδιο πιστοποιητικό και έχει την ίδια εγκυρότητα με αυτά που εκδίδει το LCM για τις εξετάσεις κλασικής μουσικής. Εάν εξασφαλίσετε το 85% (Άριστα) το όνομά σας θα συμπεριληφθεί στους υποψηφίους για να κερδίσετε μια κιθάρα Larivee.

Πότε διεξάγονται οι εξετάσεις;
 Οι εξετάσεις λαμβάνουν χώρα δύο φορές το χρόνο (Φεβρουάριο - Ιούνιο) με την συμμετοχή και την συνεργασία όλων των Ωδείων που βρίσκονται στο Δίκτυο. Οι αιτήσεις συμπληρώνονται στα κεντρικά γραφεία του LCM ή στα κατά τόπους εξεταστικά κέντρα.

Πού διεξάγονται οι εξετάσεις;
Οι εξετάσεις γίνονται σε Ωδεία - Μέλη του δικτύου συνεργαζόμενων σχολών με το London College Of Music.

Θα πρέπει να ταξιδέψω μακριά;
Συνήθως όχι. Μέσω του δικτύου συνεργασίας που έχει καθιερωθεί, θα έχετε πρόσβαση σε εξεταστικά κέντρα σε όλο το εύρος της επικράτειας. Θα σας συστήσουμε το κοντινότερο κέντρο στην κατοικία σας.

Όταν τελειώσει η εξέταση, ο εξεταστής θα μου ανακοινώσει εάν πέρασα;
Όχι. Μετά το πέρας της εξέτασης ο εξεταστής θα συμπληρώσει μια αναλυτική αναφορά για σας. Η αναφορά θα σκιαγραφεί τα δυνατά και αδύνατα σημεία σας και θα καταγράφει τους βαθμούς που πήρατε σε κάθε διαφορετικό σκέλος της εξέτασης. Η αναφορά θα σας αποσταλεί μαζί με το πιστοποιητικό (εφόσον έχετε περάσει) εντός 28 ημερών. Εάν σας έχει εγγράψει ο καθηγητής σας ή εάν έχετε δηλώσει το όνομα του καθηγητή σας στην αίτηση συμμετοχής, όλα τα έγραφα θα αποσταλούν απ' ευθείας στον καθηγητή σας.

 
 
 
 
 
 
Registry of Guitar TutorsUniversity of West London