Lcm Exams
London College of Music
Γιατί να δώσω εξετάσεις
Οδηγός Σπουδών
(Syllabus Introduction)
Επίδοση πτυχίων &
Ενημέρωση υποψηφίων
Αξιολόγηση
Εξέταστρα
Πιστοποιημένα Εξεταστικά Κέντρα
Χρήσιμες Πληροφορίες
Ημερομηνίες εξετάσεων
Γιατί να δώσω εξετάσεις;

Το London College of Music Examinations, παράλληλα με το Registry of Guitar Tutors, είναι ένας διεθνής εκπαιδευτικός και εξεταστικός φορέας που προσφέρει πτυχία και διπλώματα σε διάφορους τομείς της μουσικής εκπαίδευσης.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται σε πολλά εξεταστικά κέντρα παγκοσμίως με μεγάλη επιτυχία. Σε αυτό συμβάλει και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι όλα τα πτυχία και τα διπλώματα πιστοποιούνται από Πανεπιστήμιο, και συγκεκριμένα το University of West London.

Για αυτό το λόγο το Εκπαιδευτικό και Εξεταστικό σύστημα του LCM Examinations βρίσκει μεγάλη επιτυχία και απήχηση στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία χρόνια οι υποψήφιοι ανέρχονται σε μερικές χιλιάδες.

Μερικοί λόγοι για τους οποίους το σύστημα αυτό έχει βρει σημαντική ανταπόκριση στην Ελλάδα είναι:

 • Η αξιοκρατία του συστήματος και η αντικειμενικότητα των εξεταστών όπου με αρκετούς τίτλους σπουδών στο δυναμικό τους, έχουν περάσει καθορισμένα στάδια εκπαίδευσης για να μπορούν να έχουν την ιδιότητα του εξεταστή
 • Η αξιοπιστία και η κατάρτιση των καθηγητών – συνεργατών του συστήματος.
 • Οι εξετάσεις αφορούν όλο το φάσμα της μουσικής εκπαίδευσης και υπάρχει ευκρινής διαχωρισμός ανάμεσα σε ερμηνευτές και καθηγητές μουσικής, που πιστοποιείται και επιβεβαιώνεται απ’ την κατεύθυνση των διπλωμάτων.
 • Τα grades και τα διπλώματα έχουν παγκόσμια αναγνώριση και μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τους σπουδαστές οποιαδήποτε στιγμή κινηθούν και εκτός Ελλάδος.
 • Η επιβράβευση των μαθητών με απόκτηση του αντίστοιχου πτυχίου σε κάθε επίπεδο, καθώς και η επιβεβαίωση για τους γονείς για την πρόοδο των παιδιών τους, την γνώση της ακριβής ύλης και την επίγνωση της ακριβής πορείας τους.
 • Το σύστημα είναι σύγχρονο και αφουγκράζεται τις ανάγκες των νέων ανθρώπων.
 • Σε αντίθεση με το Ελληνικό εκπαιδευτικό και εξεταστικό σύστημα, η εξεταστέα ύλη ανανεώνεται και εκσυγχρονίζεται συνεχώς.
 • Δημιουργούνται συνεχώς νέα τμήματα που αφορούν τους νέους ανθρώπους, όπως για παράδειγμα τα graded examinations του RGT Rock Guitar Playing.
 • Η διευκόλυνση των σπουδαστών που θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε κάποιο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, καθώς υπάρχει η άρση της ανάγκης για audition από πολλά Ιδρύματα, μόνο με την επίδειξη του grade 8 στο όργανο και του grade 5/6 στη θεωρία.
 • Η δυνατότητα της καριέρας εκτός απ’ την Ελλάδα και στο εξωτερικό, αφού με την απόκτηση των διπλωμάτων οι σπουδαστές δεν χρειάζεται να κάνουν Bachelor σε κάποιο Πανεπιστήμιο για να δουλέψουν σα μουσικοί. Ένα καλό παράδειγμα είναι ότι υπάρχουν και εξεταστές με τίτλους FLCM ή/και LLCM που έχουν δουλειά σα μουσικοί σε διάφορες πόλεις της Αγγλίας.
 • Η σωστή οριοθέτηση του μαθήματος απ’ τους καθηγητές σε συνεργασία με τους μαθητές και τις ανάγκες τους. Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν ποιο κύκλο σπουδών θα ακολουθήσουν και να πραγματοποιήσουν το μουσικό ταξίδι τους μαζί με τον καθηγητή, κάνοντας στάσεις (grades) που τους γεμίζουν γνώση και εμπειρία.
 • Οι υποψήφιοι μαζί με το πτυχίο τους παίρνουν στα χέρια τους και ένα report με εποικοδομητική κριτική γραμμένη απ’ τον εξεταστή, που μπορεί να τους βοηθήσει να βελτιωθούν.
 • Οι διπλωματούχοι του RGT έχουν τη δυνατότητα, έπειτα από γραπτή αίτησή τους, να γίνουν πιστοποιημένοι RGT Tutors, να προβάλλονται απ’ τη σελίδα του RGT σε όλο τον κόσμο και να λαμβάνουν ενημερωτικά περιοδικά 3 φορές το χρόνο.
 • Μαθητές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στο εξωτερικό, σε οποιοδήποτε τομέα, μπορούν να πριμοδοτηθούν με έξτρα μόρια (tariff points) μέσα απ’ το σύστημα UCAS, απλά περνώντας τα Grades 6 έως 8 σε όργανο ή/και στη θεωρία.
 
 
 
 
 
 
 
Registry of Guitar TutorsUniversity of West London